Lämna sidan snabbt >>

 

Så döljer du ditt besök på våra sidor


Dina besök på olika webbsidor sparas i webbläsaren. För att dölja vilka webbsidor du har besökt kan du radera historik, lagrade sidor med mera i din webbläsare. Nedan får du instruktioner hur du gör i de vanligaste läsarna. 

OBS! Även om det efter rensning inte kommer synas vilka sidor du har besökt finns det en möjlighet att annan person som regelbundet använder enheten kan se att en rensning har gjorts.

 

Google Chrome

 1. Klicka på Verktyg-knappen (längst upp, till höger),
 2. Klicka på "Historik"
 3. Klicka på "Redigera objekt..."
 4. Klicka på "Ta bort all webbinformation..."
 5. Se till så att valet "Rensa webbhistorik" är markerat
 6. Klicka på "Rensa webbinformation"

Du kan också välja Inkognito-läget för surfingen. Då sparas inget du gör i det fönstret. Det tar bort behovet av att rensa i historiken.

Safari 5

I Safari 5 kan du välja funktionen "Privat surfing". Inget av det du gör kommer sparas i webbläsaren och du behöver inte rensa historiken i din webbläsare efteråt. Kom ihåg att stänga av funktionen när du surfat klart. Vill du istället rensa något du redan gjort, se instruktionerna för Safari 4.

Safari 4

 1. Välj "Historik" i menyn.
 2. Välj sedan "Visa historik" och ta bort de adresser som besökts och som ska döljas. Alternativt välj "Rensa historik" för att ta bort alla adresser med en gång.

Firefox 10 och tidigare

 1. Välj "Rensa ut tidigare historik" från Verktyg-menyn.
 2. Välj vilket tidsintervall som ska tas bort. Om du nyss varit inne och vill ta bort det senaste du gjort väljer du "Senaste timmen"
 3. Tryck på "Ta bort"

Du kan också välja funktionen "Privat surfing" vilket gör att inget av det du gör under en sådan session kommer att sparas. Det tar bort behovet av att rensa i historiken.

Internet Explorer 8

 1. Välj "Ta bort webbhistorik" från Verktyg-menyn.
 2. Tryck på var och en av "Ta bort..."-knapparna, utom "Ta bort sparade lösenord" ("Ta bort allt..."-knappen tar bort även sparade lösenord).
 3. Tryck på "Stäng"-knappen för att stänga dialogrutan.

Du kan också välja funktionen "InPrivate-surfing" från menyn Verktyg. Inget av det du gör kommer sparas i webbläsaren och du behöver inte rensa historiken i din webbläsare efteråt.

 

Lycka till!