Anmälan till utbildning för Lämna själv-kort Miva

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Vad är ett Lämna själv-kort?

Lämna själv-kortet gör det möjligt för dig som privatperson att lämna avfall även när återvinningscentralen normalt är stängd och obemannad. Företag hänvisas till bemannade öppettider. Lämna själv-kortet får inte användas av företag för att lämna avfall som uppkommit i verksamheten.

För närvarande kan Lämna själv-kortet bara användas på Bjästa återvinningscentral.

Vad krävs för att få tillgång till ett Lämna själv-kort?

För att få ett Lämna själv-kort behöver du genomgå en kort utbildning där vi berättar om hur sorteringen av avfallet går till och där du har möjlighet att ställa frågor. Under utbildningen får du också veta mer om regler som gäller när du besöker en obemannad återvinningscentral. Missbruk av reglerna kan innebära att Lämna själv-kortet återtas.

Utbildningen tar cirka 60 minuter och genomförs på plats på återvinningscentralen. Efter utbildningen fungerar ditt körkort som ett passerkort för att komma in på återvinningscentralen även när den inte är bemannad. På den här sidan bokar du enkelt ditt utbildningstillfälle.

I bokningstjänsten ser du vilka utbildningstillfällen vi för tillfället erbjuder. För att vi ska kunna planera och genomföra utbildningstillfällena måste du boka ditt tillfälle senast fredagen veckan innan.

För att kunna skaffa Lämna själv-kort måste du:

  • vara myndig (fyllt 18 år)
  • vara folkbokförd i Örnsköldsviks kommun eller äga en fastighet som betalar sophämtningsavgift i Örnsköldsviks kommun
  • ha genomgått och blivit godkänd i Mivas utbildning

Tänk på, att om ni är flera i hushållet som vill använda Lämna själv-kort är det viktigt att alla registrerar sig för utbildning.

Behandling av personuppgifter

Kontakt

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation
  • Du måste vara folkbokförd i Örnsköldsviks kommun eller äga en fastighet som betalar sophämtningsavgift i Örnsköldsviks kommun
  • Du måste vara myndig (fyllt 18 år)

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa