Livsmedelsverksamhet - anmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Starta din verksamhet 14 dagar efter anmälan

Verksamheten får starta efter 14 dagar, räknat från det att din anmälan är klar här i e-tjänsten eller från det att du lämnat in din blankett till oss. När du företräder ditt företag så kan du använda din egen e-legitimation (tex BankID eller Mobilt BankID) för att logga in i e-tjänsten. E-legitimationen bevisar att det är du som gör registreringen.

Hämta dina företagsuppgifter

I e-tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. 

Pil Läs mer på sidan Så här hämtas dina företagsuppgifter. Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.

Avgift för registreringen

Vid anmälan av en livsmedelsverksamhet tas en avgift ut enligt en taxa som är fastställd av kommunfullmäktige i Örnsköldsviks kommun.

Livsmedelsföretagare

Du som vill starta en livsmedelsverksamhet ska ha kunskap om den verksamhet du vill bedriva. Du ska också ha kunskap i livsmedelshygien och om livsmedelslagstiftningen. De krav på utbildning och kunskap som gäller dig beror på vilken verksamhet du bedriver och vilka livsmedel du hanterar.

Pil Läs mer om att bedriva livsmedelsverksamheter i Örnsköldsviks kommun

Vid ytterligare frågor kan du kontakta Miljö- och hälsoenheten genom att ringa kommunens kontaktcenter på 0660-880 00.

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa