Livsmedelsverksamhet - anmäl och registrera

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Starta din verksamhet direkt när du anmäler via e-tjänsten
Verksamheten får starta när din anmälan är klar här i e-tjänsten. När du företräder ditt företag så kan du använda din egen e-legitimation (tex BankID eller Mobilt BankID) för att logga in i e-tjänsten. E-legitimationen bevisar att det är du som gör registreringen.

Hämta dina företagsuppgifter
I e-tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Läs mer på sidan Så här hämtas dina företagsuppgifter. Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.

Starta din verksamhet efter 10 vardagar om du anmält med en vanlig blankett 
Du som använder vanlig blankett får starta din verksamhet 10 vardagar efter det att du lämnat in blanketten till oss, oavsett om du hunnit få ett beslut om registrering från oss eller inte.

Avgift för registreringen
För vårt arbete med registreringen av din anmälan tar vi ut en avgift som motsvarar en timmas handläggningstid, enligt en taxa som är fastställd av kommunfullmäktige i Örnsköldsviks kommun. Timavgiften är för närvarande 1154 kr.

Livsmedelsföretagare
Du som vill starta en livsmedelsverksamhet ska ha kunskap om den verksamhet du vill bedriva. Du ska också ha kunskap i livsmedelshygien och om livsmedelslagstiftningen. De krav på utbildning och kunskap som gäller dig beror på vilken verksamhet du bedriver och vilka livsmedel du hanterar.

För att läsa mer om att bedriva livsmedelsverksamheter i Örnsköldsviks kommun så har vi samlat information på vår webbplats som du hittar här.

Om du har frågor kan du ringa kommunens växel på 0660-88000 och be att få prata med någon på miljö- och hälsoenheten som arbetar med livsmedelstillsyn, alternativt kontakta någon handläggare direkt via de uppgifter som finns på hemsidan.

Postadress:
Örnsköldsviks kommun
891 88 Örnsköldsvik

Besöksadress:
Stadshuset Kronan
Järnvägsgatan 6
Örnsköldsvik

Behandling av personuppgifter

Frågor om tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa